Какво е Next Door Fair?

Проект от съседи за съседи, който има за цел да популяризира локалните производители и устойчивите практики на производство, както и да улесни достъпа до продукти, произведени близо до нас.

Каква е нашата цел?

Да предложим качествена селекция от продукти на разнообразни български дизайнери и производители; продукти, които са стойностни, естетически издържани, функционални и всеки от нас би искал да притежава. Ние вярваме, че все повече хора търсят стоки, които изразяват тяхното мислене, начин на живот и ценности.

Защо това е важно? 

Когато купуваме продукти, произведени в близост, ние подкрепяме хората, които са наши съседи. Инвестирайки в техните стоки, ние ги опознаваме по-добре, правим ги по-успешни и по този начин подпомагаме цялата общност. Ние смятаме, че големите промени в живота често започват с малки стъпки, като например да превърнем квартала си в по-добро място за живот. Ето защо идеята на Next Door Fair е да обедини дизайнери, занаятчии, предприемачи и всички, които произвеждат качествени стоки за дома, градината, аксесоари, произведения на изкуството и т.н.

Кои сме ние?

Приятели. Хора, мислещи по сходен начин. Създадохме Next Door Fair,  за да можем лесно и бързо да намираме локално произведени продукти.

Next Door Fair е платформа за изследване, подкрепа и промяна!

Освен че ще имате възможност да разгледате някои наистина интересни български производители, на нашия сайт ще можете да се информирате за работилници, събития от квартала, локални панаири и фестивали. Ще намерите информация за екологични и устойчиви практики на производство, както и идеи за природосъобразен начин на живот.